‘Dilemma voor Club Brugge-coach Deila: Jutgla, Thiago, of allebei’

‘Dilemma voor Club Brugge-coach Deila: Jutgla, Thiago, of allebei’

28 februari - 13:02 Laatste update: 13:08
9

Ronny Deila kreeg afgelopen weekend bakken kritiek voor zijn tactische keuzes in de wedstrijd tegen RSC Anderlecht in de Jupiler Pro League. Nu woensdag zijn voor de clash met Union SG meer dan ooit alle ogen gericht op de trainer van Club Brugge. Vooral in de spits wordt het uitkijken voor wie Deila kiest: Igor Thiago, Ferran Jutgla, of allebei?

Jutgla zijn voornaamste troef is dat hij in bloedvorm is. Hij scoorde al vier wedstrijden op rij en is eindelijk verlost van zijn vele blessureleed. Hij is bovendien het best als hij aan een wedstrijd mag starten, zo staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Thiago zijn voornaamste kracht is dan weer dat hij dodelijk efficiënt is in de zestien en Deila al veel diensten heeft bewezen dit seizoen, met 26 goals in 41 wedstrijden over alle competities heen. Daarnaast werkt Thiago zich te pletter en kan hij de bal voorin bijhouden. Hij is bovendien fris doordat hij zondag niet aan de bak moest komen tegen Anderlecht.

De laatste optie is om beide spitsen samen in de aanval zetten. Jutgla speelde al eerder dit seizoen in steun van Thiago, bijvoorbeeld in de heenwedstrijd tegen Union, en toen werkte dat wonderwel. Club Brugge won met 2-1. Daarnaast lieten Andreas Skov Olsen en Antonio Nusa het afweten tegen Anderlecht afgelopen weekend. Ten slotte schept een tweespitsensysteem ook tactisch veel variatiemogelijkheden. Uitkijken wat Deila beslist dus in het Dudenpark.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.