Guardiola na knalprestatie De Bruyne en Haaland: “Daar was ik bang voor”

Guardiola na knalprestatie De Bruyne en Haaland: “Daar was ik bang voor”

28 februari - 08:46
1

Kevin De Bruyne en Erling Haaland hebben een knalprestatie op de mat gelegd tegen Luton Town in de FA Cup. Na afloop reageerde coach Pep Guardiola over de prestatie.

De Bruyne gaf maar liefst vier assists aan Haaland, die op zijn beurt vijf keer kon scoren. “Haaland heeft iemand nodig met de visie en kwaliteit en vooral de vrijgevigheid van De Bruyne. Kevin is de minst egoïstische speler voor doel. Hij heeft dan weer iemand met de dynamiek van Erling voor zich nodig, iemand die zich altijd vrijloopt.”

Het duo vond elkaar blindelings in de FA Cup, dat zag ook Guardiola. “Samen zorgen ze ervoor dat we een bijzonder agressief aanvalsduo hebben. Elke pas was goed, de afwerking van Erling was goed... Ze hebben het spel perfect gelezen. We hadden nog meer kunnen scoren, ze creëerden nog twee of drie kansen.”

De Bruyne en Haaland waren een tijdje geblesseerd. “Dan is het niet makkelijk om weer in het ritme te komen. Daar was ik wel bang voor. Maar elke wedstrijd worden ze beter en beter. Stap voor stap, komen ze weer bij hun allerbeste niveau”, citeert Het Laatste Nieuws de Spaanse oefenmeester.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.