NEC verschalkt Cambuur na verlenging en is voor vijfde keer ooit bekerfinalist

NEC verschalkt Cambuur na verlenging en is voor vijfde keer ooit bekerfinalist

27 februari - 22:55
1

De Belgische Croky Cup geeft woensdag en donderdag haar geheimen prijs, in Nederland is dinsdag al een eerste beslissing gevallen. NEC wordt één van de twee bekerfinalisten. Na een bloedstollende wedstrijd in een volgepakt Cambuurstadion was het Kodai Sano die in de verlenging voor de verlossing zorgde. Cambuur blijft daardoor met lege handen achter en schrijft geen geschiedenis met een plaats in de bekerfinale.

Voor NEC en voor thuisploeg Cambuur was de halve finale van de KNVB Beker de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Dat lieten de Friezen ook vanaf het begin zien. Met een gigantische vuurwerkshow werden de spelers ontvangen in het stadion en dat vuurwerk stopte eigenlijk de hele eerste helft niet. De wedstrijd werd er zelfs even door stilgelegd, maar verder was het vooral genieten voor de aanwezige fans.

Vanaf het begin was NEC eigenlijk de bovenliggende partij. De Nijmegenaren hadden wat meer balbezit en de ploeg kreeg ook een aantal kansjes. Toch viel de openingsgoal nog niet, waardoor ook Cambuur een aantal keer gevaarlijk werd. Één van die eerste mogelijkheden werd wel direct omgezet in een goal. Spits Robert Uldrikis liet het Cambuurstadion ontploffen met zijn openingstreffer, waardoor de Friezen meer hoop kregen op een historische finale.

Een domper voor NEC, maar de ploeg van Rogier Meijer gaf niet op. De Nijmegenaren bleven de dominante partij, maar die dominantie bleef maar onzichtbaar in de stand. Totdat Koki Ogawa uiteindelijk de verlossing bracht. De Japanner was vlijmscherp bij een corner en zorgde daarmee voor de welkome 1-1 voor NEC. Na de gelijkmaker kwamen er voor beide ploegen mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar een goal viel er niet meer. De spanning in het Cambuurstadion bleef, aangezien een verlenging uitkomst moest bieden.

In die verlenging was het voor Cambuur voornamelijk achteruit lopen en verdedigen. De Friezen hielden lang stand, maar uiteindelijk was het wederom een Japanner die doelman Yanick van Osch wist te verschalken. Kodai Sano bracht alle NEC'ers in extase met zijn goal in de blessuretijd. Cambuur bleef het daarna proberen en de ploeg deed er alles aan om nog te scoren, maar het mocht niet baten. NEC is na verlenging de eerste finalist van dit KNVB Bekerseizoen. In de andere halve finale strijden Groningen en Feyenoord voor het tweede ticket.