Cercle mist Denkey in belangrijke pot met Mechelen: Anderen moeten rol overnemen

Cercle mist Denkey in belangrijke pot met Mechelen: "Anderen moeten rol overnemen"

27 februari - 22:46
1

De weg is nog lang, maar na de 0-2-zege bij KAS Eupen staat Cercle Brugge weer een stap dichter bij de Champions' Play-Off. Volgend weekend staat een mogelijk bepalend duel op het programma, wanneer uitdager KV Mechelen over de vloer komt. Belangrijke afwezige: Kevin Denkey.

De Gouden Stier bewees Am Kehrweg nogmaals zijn sleutelrol voor Cercle door beide doelpunten voor zijn rekening te nemen. Toch eindigde zijn wedstrijd in mineur: vanwege een vijfde gele kaart moet hij dit weekend brommen. Net nu komt met KV Mechelen een verraderlijke tegenstander langs. "Dat moest er eens van komen", reageert Denkey stoïcijns bij Het Laatste Nieuws. "Anderen zullen mijn rol moeten overnemen, maar ik zal deze week trachten mijn rol te spelen als motivator."

Andere spelers van De Vereniging zullen Gaëtan Coucke dus te grazen moeten nemen. Als dat niet lukt, hoeft dat nog geen drama te betekenen. Zelfs bij een nederlaag tegen Malinwa heeft Cercle nog uitzicht op de Champions' Play-Off. "Ik droom er al van volgende maand die tien topduels te kunnen betwisten", moet Denkey toegeven.

In die Champions' Play-Off kan Denkey zijn huidige doelpuntentotaal nog wat verder optrekken en een vette transfer proberen afdwingen. Toch is dat allemaal ondergeschikt. "Het succes van de ploeg gaat daarbij boven mijn persoonlijk slagen", belooft Denkey.