'Nsimba (ex-Antwerp) maakt indruk bij Dender, Eredivisieclub waagt poging'

'Nsimba (ex-Antwerp) maakt indruk bij Dender, Eredivisieclub waagt poging'

27 februari - 22:15 Laatste update: 22:31

Op z'n 23e lijkt Bruny Nsimba tot volle wasdom gekomen. Bij FCV Dender is de aanvaller bezig aan het beste seizoen uit zijn loopbaan. Mogelijk komt daar een sprong naar de Nederlandse Eredivisie uit voort. Heracles Almelo toont namelijk interesse.

Soms loont een stap terug wel degelijk. Als jeugdproduct van Royal Antwerp FC probeerde Nsimba twee jaar geleden door te breken in Deurne-Noord, maar verder dan enkele anonieme invalbeurten geraakte hij nooit. Daarop koos onze landgenoot eieren voor zijn geld. Bij SK Beveren toonde hij flitsen van zijn talent, met afgelopen zomer een transfervrije overstap naar Dender tot gevolg.

In Oost-Vlaanderen is Nsimba nu helemaal ontbolsterd. Met negen competitietreffers en ook nog één assist is hij een belangrijke troefkaart in het aanvalsspel van trainer Timmy Simons. Dat is ook Heracles niet ontgaan. Volgens Het Nieuwsblad plant de Eredivisieclub volgende zomer een bod neer te leggen bij Dender. Dat mag rekenen op een sappige transfersom, aangezien Nsimba nog vastligt tot medio 2025.