OFFICIEEL: Man Utd raakt gewaardeerde assistent aan MLS kwijt

OFFICIEEL: Man Utd raakt gewaardeerde assistent aan MLS kwijt

27 februari - 09:12

Erik ten Hag is een van zijn assistenten bij Manchester United kwijtgeraakt. The Mancunians communiceren via de officiële kanalen dat Eric Ramsay aan de slag gaat als manager an Minnesota United.

Ramsay wordt met 32 jaar de jongste manager in de Major Soccer League ooit. De Welshman blijft tot en met zondag aan boord bij United. Het betekent dat hij tegen Nottingham Forest (FA Cup) en Manchester City (Premier League) nog op de bank zit. Ramsay trad in 2021 in dienst bij United. Hij begon als individuele trainer en nam onder Ole Gunnar Solskjaer de spelhervattingen voor zijn rekening.

Ook Ralf Rangnick en Ten Hag hielden hem bij de trainersstaf, waarbinnen hij uitgroeide tot een gewaardeerde kracht. Zijn taken worden voor de rest van het seizoen verdeeld over de rest van de staf. Bij Minnesota gaat Ramsay voor het eerst in zijn carrière aan het roer staan in het betaald voetbal. Wel was hij ook al assistent-bondscoach van Wales en assistent-manager bij Shrewsbury Town.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.