'Voorkeur Xabi Alonso lijkt bekend: eerste gesprekken reeds gevoerd'

'Voorkeur Xabi Alonso lijkt bekend: eerste gesprekken reeds gevoerd'

27 februari - 07:20
2

Xabi Alonso timmert hard aan de weg als trainer en lijkt met Bayer Leverkusen op weg naar de landstitel. De oefenmeester wordt in verband gebracht met zowel Liverpool als Bayern München, waar de Spanjaard de voorkeur lijkt te geven aan Liverpool.

Foot Mercato meldt dat Liverpool gesproken heeft met Alonso en dat de trainer er welwillend tegenover staat om Jürgen Klopp op te volgen in Engeland. 'Bayern München is ook een optie, maar Xabi Alonso voelt meer bij Liverpool en de Premier League', schrijft het medium.

Klopp stopt aan het einde van het seizoen bij Liverpool, de club waar Alonso als speler al furore maakte. Ook voor Bayern München kwam de Spanjaard uit, en ook die club is op zoek naar een nieuwe trainer, daar er afscheid genomen zal gaan worden van Thomas Tuchel.

Met Bayer Leverkusen staat Alonso op de eerste plaats in de Bundesliga en stevent hij af op de landstitel. Na 23 wedstrijden heeft de ploeg 61 punten vergaard en is er nog altijd niet verloren. Ook Europees is Die Werkself nog ongeslagen. In de Europa League nemen de Duitsers het op tegen FK Qarabağ, in de achtste finale.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.