Cercle Brugge wint bij Eupen, doet goede zaken om top 6 via topschutter Denkey

25 februari - 21:08 Laatste update: 21:11
36

Cercle Brugge heeft met 0-2 gewonnen op bezoek bij KAS Eupen. Wie anders dan topschutter Kevin Denkey maakte de doelpunten voor Cercle Brugge. De spits tekende voor zijn 22e treffer in de Jupiler Pro League. Door de winst doet Cercle Brugge uitstekende zaken in de top 6 van de Jupiler Pro League.

Cercle Brugge ging op bezoek bij KAS Eupen. Het duurde even voordat de match tussen De Panda’s en Cercle Brugge echt op gang kwam. Vanaf de 25e minuut kwamen er een aantal kansen over en weer, maar daar bleef het bij.

Cercle Brugge en Eupen gingen rusten bij een brilscore. Beide ploegen hadden veel moeite om tot grote kansen te komen. Topschutter Denkey kwam nog amer in het stuk voor en Eupen kon ook maar weinig gevaar stichten.

In de tweede helft was het Cercle Brugge dat initiatief toonde. De bezoekers toonden zich bedrijvig en in de 64e minuut leverde dit Cercle Brugge de voorsprong op via Denkey. De topschutter was lange tijd onzichtbaar, maar aarzelde niet op de assist van Minda en zette zo Cercle Brugge op voorsprong.

Het eerste doelpunt van Denkey smaakte naar meer. De spits had slechts drie minuten nodig om zijn doelpuntenproductie te verdubbelen. Denkey ontsnapte aan de verdediging van Eupen en maakte vervolgens zijn 22e treffer van het seizoen.

Eupen gaf zich niet direct gewonnen en probeerde nog wat terug te doen, maar het lukte De Panda’s niet om op het scorebord te komen. Cercle Brugge wist de match uiteindelijk over de streep te trekken en doet goede zaken om de top 6 van de Jupiler Pro League. Door de zege heeft Cercle Brugge nu evenveel punten als KRC Genk en KAA Gent. Alle drie de ploegen hebben 43 punten in de Jupiler Pro League. Club Brugge en Royal Antwerp FC hebben 45 punten.