Vertonghen na Club Brugge – RSCA: “Eerst wachten op BAS voor het feestje”

Vertonghen na Club Brugge – RSCA: “Eerst wachten op BAS voor het feestje”

25 februari - 19:21
15

Jan Vertonghen, de aanvoerder van RSC Anderlecht, wist Club Brugge met 1-2 te verslaan in het Jan Breydelstadion. Vertonghen geeft aan dat Anderlecht vooral de koof met Club Brugge niet kleiner wilde laten worden. Toch reageert Vertonghen ook cynisch op de zege tegen Club Brugge.

Vertonghen wordt gevraagd of Anderlecht met de late zege Club Brugge een ferme mentale tik heeft gegeven. “Dat denk ik wel. Wij wilden winnen, maar een gelijkspel was ook niet slecht geweest voor ons. We wilden de kloof met Club vooral niet kleiner laten worden”, citeert Het Laatste Nieuws Vertonghen.

Vertonghen heeft het idee dat Anderlecht de juiste vorm te pakken heeft na de winterstage. “We zijn iets trager gestart na nieuwjaar, maar ik heb het gevoel dat we nu echt weer onder stoom zijn”, geeft de centrale verdediger van Anderlecht aan.

Vertonghen zet ook zijn kanttekening bij de voorsprong van Anderlecht op Club Brugge in de Jupiler Pro League. “Het zijn misschien twaalf punten op papier, maar het kunnen er ook weer negen zijn als het tot een replay komt tegen Racing Genk”, aldus Vertonghen.

Vertonghen sluit af met een cynische noot na Club Brugge Anderlecht. “In België heb je blijkbaar vier mogelijkheden: winnen, verliezen, gelijkspelen of herspelen. Dus ik wacht de beslissing van het BAS af voor een klein feestje te vieren”, besluit Vertonghen.