Noa Lang zag droom uitkomen: Hij zegt: je gaat volgend jaar naar Ajax

Noa Lang zag droom uitkomen: "Hij zegt: je gaat volgend jaar naar Ajax"

25 februari - 13:30

Noa Lang was op jonge leeftijd dolblij dat hij de jeugdopleiding van Feyenoord mocht verruilen voor Ajax. In zijn nieuwe documentaire op Amazon Prime Video blikt de huidige buitenspeler van PSV terug op die gevoelige stap.

"Ik was twaalf ozo. Ik zat toen bij Feyenoord", begint Lang. "Mijn vader haalde mij op van school. Hij rijdt naar de snelweg. Ik zei: waar gaan we heen? Hij zegt: ja, we hebben ff een gesprek. Maar ik zie dat we richting Amsterdam aan het rijden zijn. Opeens komen we aan bij Ajax en m’n vader zegt: gefeliciteerd! Ik zeg: hoe bedoel je gefeliciteerd? Hij zegt: je gaat volgend jaar naar Ajax."

Voor Lang kwam daarmee een droom uit. De aanvaller was al langer fan van de Amsterdamse club. "Aan mij hoefden ze niet te vragen: wil ik naar Ajax? Het was mijn droom, snap je." Dat de overstap gevoelig lag, hield hem niet tegen. "Je bent je nog van niets bewust, toch? Dan ben je wel echt vrij, heb je gewoon plezier."

Lang reikte bij Ajax tot het eerste elftal, maar een echte doorbraak bleef uit. In 2020 vertrok hij naar Club Brugge, waar hij uitgroeide tot bepalende speler. De tienvoudig Oranje-international vertrok afgelopen zomer naar PSV. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

@primevideonl

Leven in een droom, maar misschien is dit wel de beste droom die uitkomt voor Noa! 🤍 #NoaLang 📺: Noa Lang: Lastpak

♬ origineel geluid - PrimeVideoNL