Dender kon prima zaak doen in CPL, maar verslikt zich in de RSCA Futures

24 februari - 18:21 Laatste update: 18:31
1

Zaterdagnamiddag namen de RSCA Futures het op tegen promotiekandidaat FCV Dender in de Challenger Pro League. Dender kon na het 2-2 gelijkspel tussen SK Beveren en Deinze een uitstekende zaak doen in het klassement, ware het niet dat de Futures spelbreker van dienst waren. De wedstrijd eindigde op 2-1 in het voordeel van Paars-Wit.

Na slechts tien minuten spelen kon Keisuke Goto de RSCA Futures op voorsprong zetten vanop de stip. Dender-doelman Gies ging in de fout op Colassin, met een logische strafschop tot gevolg. Goto legde hem rustig binnen, 1-0.

Ook nadien slaagde Dender er maar moeilijk in om de jonkies van Anderlecht in de problemen te brengen. Op enkele kleine kansjes van Cools, Akman en Rajsel na, maakte Dender geen aanspraak op de gelijkmaker. Paars-Wit kon met een 1-0 voorsprong gaan rusten.

Na rust namen de bezoekers dan weer wel het heft in handen. Iets voor het uur toonde Dender waarom het meedoet bovenaan in het klassement. Hens bracht Dender op gelijke hoogte, zij het met een afgeweken vrije trap die naast Vanhoutte in doel verdween.

Toch liep het nog verkeerd af voor Hens. De middenvelder pakte in minuut 80 een rode kaart, al had hij eigenlijk eerder al van het veld kunnen gestuurd worden. De thuisploeg kon daarna nog toeslaan via Monticelli, 2-1.

De ploeg van Timmy Simons moest zo ontgoocheld afdruipen uit het Koning Boudewijn Stadion. De RSCA Futures staan na 23 speeldagen negende. Dender is zesde met 38 punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.