Mazzu na nederlaag Charleroi tegen Genk: “Nog drie finales te gaan”

Mazzu na nederlaag Charleroi tegen Genk: “Nog drie finales te gaan”

24 februari - 11:28
1

Felice Mazzu, de coach van Charleroi, toonde zich na de nederlaag tegen Genk teleurgesteld, maar niet ontmoedigd. Hij prees de inzet en mentaliteit van zijn spelers, ondanks het teleurstellende resultaat. 

Mazzu benadrukte de uitdagingen waarmee zijn team werd geconfronteerd, zoals last-minute wijzigingen in de verdediging, maar erkende verder ook de kansen die ze in de eerste helft hadden om de leiding te nemen. "Als je twee veranderingen moet aanbrengen in een verdediging die je de hele week hebt voorbereid, waarbij er één inkomt en één uit moet. Dat is niet gemakkelijk”, aldus Mazzu, geciteerd door RTBF.

“Ik denk dat we in de eerste helft twee situaties hadden waarin we de leiding hadden kunnen en moeten nemen. Het was een moeilijke wedstrijd”, gaat Mazzu verder. Hoewel het resultaat niet in hun voordeel was, zag Mazzu toch positieve aspecten in het spel van zijn team. Hij blijft optimistisch en benadrukt het belang van een positieve mentaliteit. 

Mazzu beseft als geen ander de uitdagingen waarmee zijn team wordt geconfronteerd, maar blijft vastberaden om tot het einde te strijden. “We weten dat het moeilijk is, maar er zijn nog drie finales te gaan.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.