Lang blikt terug op clash bij Ajax: ''Hij heeft me ook nooit succes gewenst''

Lang blikt terug op clash bij Ajax: ''Hij heeft me ook nooit succes gewenst''

24 februari - 19:55
2

Noa Lang is zich bewust van het stempel dat hij met zich meedraagt, en meent te weten waar het is begonnen. In zijn tijd bij, nog voordat de aanvaller naar Club Brugge ging, Ajax clashte de aanvaller met Erik ten Hag, in de bekerwedstrijd tegen Telstar, waarin hij de discussie aanging met aanvoerder Dusan Tadic. In Noa Lang: Lastpak, de vierdelige docuserie die sinds vrijdag te zien is op Prime Video, blikt Lang terug op het moment.

"Ik weet dat ik een type ben dat het bloed onder je nagels vandaan kan halen, omdat ik zeg wat ik denk. Voor een trainer kan dat ook niet altijd makkelijk zijn, en ik ben ook gewoon een winnaar", zo stelt Lang, als de bekerwedstrijd tegen Telstar uit het seizoen 2019-2020 ter sprake komt. In het duel liet Lang een ogenschijnlijk onhaalbare bal van Tadic lopen. Toen laatstgenoemde daar iets van zei, reageerde Lang. Ten Hag gaf hem vervolgens een uitbrander. "Je moet je mond houden en luisteren. Het is onze wedstrijd, niet jouw wedstrijd!", riep de Ajax-trainer.

"Dat is ook zoiets, daar is mijn stempel begonnen", stelt Lang. "Tadic had de bal, hij speelt die bal veel te hard, de bal gaat uit en hij zegt: 'je moet eerder rennen, dan houd je hem binnen.' Ik zeg tegen hem: 'je moet die bal gewoon goed spelen.' Wie krijgt er op zijn kop, waar de microfoon naast staat? Ik. Het maakt me niet uit wie je bent, ook al was ik toen negentien. Als mij onrecht wordt aangedaan, dan zeg ik dat gewoon."

Vervolgens toont Lang een bericht dat hij naar zijn toenmalige trainer stuurde, met het verzoek om hem naar Club Brugge te laten vertrekken. "Kijk, ik heb het zelfs hier. Ik heb hem een hele Bijbeltekst gestuurd, met 'je moet me gewoon laten gaan, stop met mij te demotiveren'. Hij heeft me ook nooit meer succes gewenst of wat dan ook. Niet eens een appje, helemaal niks."

Dat de buitenspeler geen bericht ontving van Ten Hag, raakte hem. "Dat is wel zoiets waarvan ik dacht… oké, niet eens succes, tegen jouw speler. Ik heb toen gewoon een zak gepakt, al mijn schoenen erin gedaan en gezegd: 'ik kom niet meer, man'. In mijn hart wilde ik bij Ajax blijven, maar mijn verstand zei me dat ik weg moest."

Lang speelde in totaal 125 matchen voor Club Brugge. Daarin wist de aanvaller 38 maal te scoren en 34 assists te geven.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.