Genk-uitblinker Oyen stond dicht bij andere JPL-club: Erg moeilijk voor mij

Genk-uitblinker Oyen stond dicht bij andere JPL-club: "Erg moeilijk voor mij"

23 februari - 21:40

KRC Genk haalde het afgelopen weekend van RWDM, waarna Luca Oyen ongetwijfeld de gelukkigste speler was. De aanvallende middenvelder wist te scoren en vergaarde daarmee aanzienlijk vertrouwen. Het had niet veel gescheeld of hij speelde voor een andere club.

In januari was er sprake van interesse van KV Mechelen voor een uitleenperiode van Oyen. "Ik heb lange tijd niet gespeeld, wat erg moeilijk voor me was. Telkens weer op de bank zitten... Vorige maand was er even sprake van een uitleenperiode aan KV Mechelen, maar dat was vooral mijn makelaar aan het regelen. Ikzelf was niet echt vragende partij", onthult Oyen in Het Laatste Nieuws.

Oyen bleef echter en kreeg tegen RWDM een basisplek, waartegen hij een uitblinker was. Coach Wouter Vrancken hoopt alvast dat hij blijft overtuigen. "Deze wedstrijd en zijn doelpunt hebben hem enorm goed gedaan. Het is nu belangrijk voor hem om op deze gedreven manier door te blijven gaan", gaf de trainer aan.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.