Nieuw toptalent bij KRC Genk? Dertienjarige Bennane doet 'beter' dan Lukaku

Nieuw toptalent bij KRC Genk? Dertienjarige Bennane doet 'beter' dan Lukaku

26 februari - 22:31
12

KRC Genk leerde de Belgische voetbalwereld de voorbije jaren kennismaken met verschillende talenten. Ilyes Bennane is de volgende die misschien kan doorbreken bij de Limburgers.

Bennane is nog maar dertien jaar oud, maar wist desondanks de aandacht van La Dernière Heure te trekken afgelopen dinsdag. De getalenteerde speler van Racing Genk is namelijk de jongste speler ooit die is geselecteerd voor het Belgische nationale jeugdteam.

Hij voegde zich toe aan het U15-team kort na het vieren van zijn dertiende verjaardag. Daarmee doet hij zelfs 'beter' dan Romelu Lukaku, die moest wachten tot hij veertien en een half was om deel uit te maken van het nationale U15-team.

Bij Genk speelt Bennane ook in het U15-team, waar hij zelfs af en toe meetraint met het U16-team van Genk. Er is alvast veel geloof in de jonge Bennane. Volgens Jelle Van Damme, een van zijn agenten, is Bennane gewoonweg "een van de grootste talenten in Europa".

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.