Lang is scherp voor bestuur en ex-ploegmaats Club Brugge: Zo'n matig team

Lang is scherp voor bestuur en ex-ploegmaats Club Brugge: "Zo'n matig team"

23 februari - 18:16
120

Noa Lang nam afgelopen zomer na een moeilijk jaar afscheid bij Club Brugge. De Nederlander kende veel successen bij Blauw-Zwart, maar kende toch een afscheid in mineur. Lang blijkt zich toen ook helemaal verkeken te hebben op zijn ex-club.

Tijdens zijn laatste seizoen bij Club Brugge werd Lang ook gevolgd voor een documentaire over hem. Dat het duidelijk niet goed ging bij Club Brugge, is ook te horen aan zijn uitspraken van toen in zijn docu. Eerst was er ontslag van Carl Hoefkens en ook de komst van Scott Parker zorgde niet voor beterschap.

"Weet je wat het is bij ons team? Drie kwart van de ploeg gelooft er al twee maanden niet meer in", gaf Lang toen aan. "Ze hebben geen idee van het play-offsysteem. Zo spelen we, zo trainen we. Dat is toch niet meer leuk? Er zit geen winnaarsmentaliteit in dat team, man. Het is gewoon toxisch allemaal daar."

Ongezond
Ook het bestuur, dat in die periode flink wat opvallende beslissingen nam, kreeg ervan langs van Lang. "In de 2,5 jaar dat ik hier speel heb ik zes trainers gehad. Nu al drie op één jaar. Dat kan gewoon niet, het slaat nergens op. Als club moet je dan ook in de spiegel kijken. Het bestuur en zo. Deze situatie is niet gezond voor mij", gaf hij nog aan.

Mede door die slechte resultaten verdween Lang ook uit de ploeg van Oranje. De aanvaller wees daarvoor onder meer naar zijn ex-ploegmaats bij Club Brugge. "De bondscoach zei dat ik niet genoeg rendement haal. Heb je gezien in wat voor matig team ik speel? Ik zet elke wedstrijd drie man alleen voor doel. Wat kan ik er aan doen dat ze het dan niet afmaken", klonk het nog.

Uiteindelijk verliet Lang Club Brugge voor PSV, waar hij een bijzonder goed begin kende. Hij viel echter geblesseerd uit en ligt nog een tijdje in de lappenmand.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.