Jutgla over zijn toekomst bij Club Brugge: Rekent de club nog op mij?

Jutgla over zijn toekomst bij Club Brugge: "Rekent de club nog op mij?"

23 februari - 12:29
7

Ferran Jutgla kan door de schorsing van Igor Thiago zijn kans krijgen tegen Anderlecht. In Het Nieuwsblad blikt de spits van Club Brugge al vooruit op volgend seizoen. Speelt hij dan nog steeds bij Club?

"Toen ik anderhalf jaar geleden naar hier ben gehaald, was het plan dat we in een systeem met twee spitsen zouden spelen", aldus Jutgla. "Ik kan voor alle duidelijkheid ook alleen vooraan of op de flank spelen – en ook daar zal ik altijd alles geven – maar dan komen mijn kwaliteiten naar mijn mening niet volledig tot hun recht. Of ik het daar al met de trainer over heb gehad? Niet echt. De trainer weet wat mijn kwaliteiten zijn."

Moet Jutgla dan andere oorden opzoeken? "Ik stuur voor alle duidelijkheid niet aan op een vertrek, hè. En ik wil ook echt geen polemiek creëren. Maar het is gebruikelijk dat speler en club in de zomer samenzitten om hun situatie te bespreken. Daarin zou ik graag horen wat de plannen voor volgend seizoen zijn. Rekent de club nog op mij? Voel ik me nog goed? Ik voel me graag gewild, begrijp je? Het gaat ook over appreciatie."

Jutgla scoorde vorige zondag nog de gelijkmaker tegen Cercle Brugge. Het was zijn vijfde doelpunt van het seizoen.