Club Brugge-goudhaantje Talbi wil zich tonen bij Club NXT: “Beste niveau halen”

Club Brugge-goudhaantje Talbi wil zich tonen bij Club NXT: “Beste niveau halen”

22 februari - 14:44
6

Chemsdine Talbi wordt gezien als een groot talent bij Club Brugge. Blessures gooide roet in kansen bij het eerste elftal, maar de 18-jarige aanvaller wil zich tonen bij Club NXT.

Talbi kampte met een zware knieblessure die hij opliep tijdens een training met de A-kern aan het begin van het seizoen. "Ik had nooit eerder zo’n zware blessure, maar uiteindelijk ging ik er mentaal wel vrij goed mee om. Ik voel me goed in mijn vel en probeer nu zoveel mogelijk minuten te maken. Normaal gezien train ik mee met de A-kern, maar het is nu ideaal om opnieuw minuten te kunnen maken met Club NXT.”

Talbi is voetbalgek en wil zich bewijzen op het hoogste niveau. “Ook de matchen van de tegenstanders bekijk ik en het is duidelijk dat deze reeks aan kwaliteit heeft gewonnen. Tegen Zulte Waregem maakte ik het nu zelf mee, maar met de zakkers uit eerste klasse is er veel meer ervaring en kwaliteit in deze Challenger Pro League. Daardoor presteren wij nu misschien iets minder dan vorig seizoen, maar iedereen doet zijn best.”

De Belgische Marokkaan wil zijn niveau opkrikken. “Vorig seizoen hadden we een heel goede thuisreputatie en ik hoop dat we daar de komende weken opnieuw een statement van kunnen maken. Ik kijk er echt naar uit om zelf weer mijn beste niveau te halen en ondertussen Club NXT een aantal plaatsen hoger in de rangschikking te parkeren”, citeert Het Nieuwsblad.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.