Selectie Debast (Anderlecht) bij Rode Duivels? “Samenwerking met Vertonghen”

Selectie Debast (Anderlecht) bij Rode Duivels? “Samenwerking met Vertonghen”

21 februari - 11:33
25

Euro 24 komt steeds dichter bij. De Rode Duivels trekken in juni richting Duitsland om er mee te dingen naar de eindwinst. Wie haalt de selectie van Domenico Tedesco en wie niet? La Tribune (het Waalse equivalent van Extra Time) gelooft alvast dat Zeno Debast van RSC Anderlecht mee moet. 

Het panel van La Tribune heeft een duidelijke boodschap over Zeno Debast bij de Diables: "We moeten hem laten spelen". Hij speelt sterk bij Anderlecht en zijn beheersing aan de bal is volgens de analisten een grote troef op het toernooi. Zowel Philippe Albert als Marc Wilmots benadrukken het belang van zijn aanwezigheid in de basis, mede door zijn sterke samenwerking met Jan Vertonghen.

"Hij moet de volgende wedstrijd in de basis staan", zegt Philippe Albert. Marc Wilmots is het met hem eens. "We moeten hem laten spelen. Hij en Jan Vertonghen hebben een goede verstandhouding en dat is belangrijk”, lezen we op RTBF.

“In feite zou die selectie een logische stap zijn voor een speler die al heel vroeg bij de Diables kwam. Hij is een speler die ongelooflijk is verbeterd", benadrukt Stephan Streker. We zagen zijn potentieel meteen, maar nu bewijst hij het volledig.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.