'Zelfs KRC Genk overweegt nu externe investeerders aan te trekken'

'Zelfs KRC Genk overweegt nu externe investeerders aan te trekken'

21 februari - 08:50 Laatste update: 09:05
9

KRC Genk onderscheidt zich in de Jupiler Pro League als de laatste overgebleven vzw. Dit kan echter veranderen; de club onderzoekt namelijk de mogelijkheid om externe investeerders aan te trekken. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Genk-voorzitter Peter Croonen is open over deze mogelijkheid. ''Wij hebben als bestuur een mandaat gekregen van de algemene vergadering van de club voor een strategische oefening. Daarin zoeken we uit of we tegelijkertijd geen extern kapitaal kunnen aantrekken'', vertelde de voorzitter.

Genk denkt vooral aan een Duits model, wat inhoudt dat Genk de baas blijft over de eigen club, maar waarbij Genk als vzw aandeelhouder wordt van een grotere nv.

Het externe kapitaal zou bijvoorbeeld kunnen worden ingezet om de Cegeka Arena te renoveren. Sporteconoom Thomas Peeters legde uit waarom een Duits model daarvoor geschikt kan zijn.

"Niet zozeer om meer volk te verwelkomen - Genk heeft zeker een aanhang die stabiel genoeg is om in België mee te doen - maar wel om de bezoekers meer geld in het stadion te laten spenderen. Dat is het probleem van de vzw: om zoiets zelf te financieren, moet je bijna permanent overschotten draaien. In het voetbal is dat zeer moeilijk, vanwege de druk om mee te doen om de prijzen", aldus Peeters.

Genk staat momenteel op de zevende plek in de Jupiler Pro League. Aanstaande vrijdag bezoekt de club RSC Charleroi in de Jupiler Pro League.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.