Ito in beroep tegen aantijgingen seksuele agressie: ''Naam zuiveren belangrijk''

Ito in beroep tegen aantijgingen seksuele agressie: ''Naam zuiveren belangrijk''

20 februari - 11:15

Junya Ito heeft een klacht ingediend tegen de twee vrouwen die hem beschuldigden van seksuele agressie. De Japanner, die in het verleden voor KRC Genk uitkwam, eist een schadevergoeding van 200 miljoen yen (1,2 miljoen euro). Dat meldt Het Nieuwsblad.

Volgens de advocaat van Ito is deze stap belangrijk voor de carrière van de rechtsbuiten. ''Ito Het is extreem belangrijk om zijn naam zo snel mogelijk te zuiveren. De carrière van een speler is kort'', vertelde de advocaat.

Ito zou zich in juni 2023 schuldig hebben gemaakt aan seksuele agressie in een hotel in Osaka. ''Toen ik wakker werd, zat Ito op mij. De kamer was donker, maar ik kon zijn gezicht zien. Ik herinner het mij nog zeer goed'', aldus één van de twee vrouwen.

Ito speelde in totaal 144 officiële wedstrijden voor KRC Genk, waarin de aanvaller 29 keer wist te scoren en 49 assists leverde aan zijn medespelers.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.