Marseille ontslaat Gattuso

Franse media: 'Gattuso ontslagen door Marseille, opvolger staat klaar'

19 februari om 13:07

De dagen van Gennaro Gattuso als trainer van Olympique Marseille zijn geteld. Na de nederlaag tegen Stade Brest (1-0) gaat de clubleiding ingrijpen, klinkt het vanuit Frankrijk.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Stade Brest verzekerde het Marseille-bestuur nog dat het resultaat geen gevolgen zou hebben voor de positie Gattuso. Niets blijkt echter minder waar. Maandag is de trainer de laan uitgestuurd. Gattuso stond sinds september aan het roer en heeft zijn ontslag inmiddels geaccepteerd. Hij heeft al afscheid genomen van zijn spelers en staf, aldus L'Équipe.

Het lijstje met opvolgers zou al klaarliggen in Stade Vélodrome. Topkandidaat is Louis Gasset. De Fransman, die na de groepsfase van de Afrika Cup werd ontslagen als bondscoach van de latere eindwinnaar Ivoorkust, moet het seizoen afmaken bij Marseille. Christophe Galtier zou Gasset dan na dit seizoen moeten opvolgen.

Galtier werd in Frankrijk eerder kampioen met Lille OSC en Paris Saint-Germain. Marseille wilde hem naar het schijnt een paar maanden geleden al aantrekken. De beschuldigingen van racisme bij OGC Nice dwarsboomden die plannen toen. Het proces tegen Galtier vond plaats in december en de coach werd vrijgesproken. Hij is momenteel werkzaam in Qatar, bij Al-Duhail.