Gattuso uit degradatiezorgen voor Marseille

Marseille-coach Gattuso sluit degradatie niet uit: "De bodem is bereikt"

19 februari om 11:28

Gennaro Gattuso houdt zijn hart vast voor Olympique Marseille. De zorgen bij de trainer van l'OM zijn zelfs zo groot, dat hij degradatie aan het einde van het seizoen niet uitsluit.

Dat het niet goed gaat met Marseille is een understatement. De club beleeft de slechtste start aan een kalenderjaar sinds 1978 en de uitvorm is de slechtste in de Ligue 1 dit seizoen. Ook bij Gattuso lijkt inmiddels de paniek te hebben toegeslagen. Hij vreest degradatie, ook al staat Marseille nog negende en is het gat met de degradatiezone dertien punten.

"We hebben de bodem bereikt", sombert Gattuso na de nederlaag tegen Stade Brest (1-0). "We moeten vanaf nu over onze schouders kijken. Er kan niet meer over Europees voetbal gepraat worden. We hoeven alleen maar de nodige punten te behalen en ons veilig te spelen."

Sinds hij in september begon in het Stade Vélodome, is Gattuso er niet in geslaagd om Marseille op de rails te krijgen. Doelman Pau López vindt dat de spelers echter naar zichzelf moeten kijken. "Ik ben het praten en het zoeken van excuses beu. We kunnen niet zo doorgaan. De spelers verdienen het niet om een Marseille-shirt te dragen", zegt de Spanjaard.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.