Maes blijft op titelkoers met Willem II: Maar de buit is nog niet binnen

Maes blijft op titelkoers met Willem II: "Maar de buit is nog niet binnen"

17 februari - 10:00

In de schaduw van onder meer Philippe Clement en Vincent Kompany is ook Peter Maes een Belgische trainer die het goed doet in het buitenland. Met Willem II stevent onze landgenoot af op promotie naar de Eredivisie. Die kwam vrijdagavond weer een stapje dichterbij dankzij een 2-1-zege tegen ADO Den Haag, al was de prestatie niet om over naar huis te schrijven.

Na een kwartier stond Willem II al op een 2-0-voorsprong, maar nadien sprankelde het nauwelijks. Toen Timothy Derijck in minuut 86 de aansluitingstreffer liet optekenen, was het zelfs nog bibberen tot het einde. "We hebben enorm moeten harken om die wedstrijd over de streep te trekken", gaf Maes toe bij ESPNMeer dan controle kon Willem II verder niet uitoefenen.

Ondanks de moeilijkheden deed de ploeg uit Tilburg wel een gouden zaak in het klassement. ADO was namelijk de eerste achtervolger en staat nu op acht punten. Toch is de buit nog lang niet binnen, waarschuwt Maes. "Nee, absoluut niet. Als je vandaag een wedstrijd speelt mét de kwaliteit om de wedstrijd goed te beheren, dan kan je dat wél stellen. Nu hebben we gezien dat we toch nog wat werk hebben."

Met Matthias Verreth stond er trouwens een landgenoot in de basis bij Willem II. Winteraanwinst Rob Nizet, overgenomen van Lommel SK, mocht in de absolute slotfase komen invallen. In de Keuken Kampioen Divisie staan er nog twaalf speeldagen op het programma. De top-twee promoveert rechtstreeks naar de Eredivisie.