'Barça sorteert voor op aanstaande Xavi-exit en benadert kandidaat Flick'

'Barça sorteert voor op aanstaande Xavi-exit en benadert kandidaat Flick'

15 februari - 16:30
2

FC Barcelona heeft in de zoektocht naar een opvolger van Xavi Hernández de eerste lijntjes uitgezet. Hansi Flick is 'de meest voor de hand liggende' naam om na dit seizoen aan het roer te staan in Catalonië, meldt The Athletic.

Xavi maakte eind januari bekend na dit seizoen te stoppen als trainer van Barça. De club zit niet stil en heeft op de achtergrond Flick al benaderd, klinkt het. De 58-jarige Flick, voormalig bondscoach van Duitsland, heeft nog geen formeel aanbod uit Catalonië ontvangen. Barça wil een weloverwogen keuze maken en heeft daarom meerdere kandidaten op het oog. Wel geldt Flick als belangrijkste kandidaat.

Flick zou zelf welwillend tegenover de job staan. Naar verluidt is hij in Duitsland zelfs al aan Spaanse lessen begonnen, voor wanneer hij het daadwerkelijk wordt. Het is een grote wens van de Barça-clubleiding dat de opvolger van Xavi vloeiend Spaans spreekt. Andere namen die op de lijst van Barcelona staan zijn Roberto De Zerbi (Brighton) en Thomas Tuchel (Bayern München).

De Zerbi wordt naar verluidt een lastig verhaal, wegens contractuele afspraken met Brighton. Tuchel daarentegen is mogelijk wel een reële optie. De Duitse trainer staat onder druk bij Bayern. Als hij voor het einde van het seizoen ontslagen wordt, ligt de weg naar Barcelona open.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.