'Club Brugge is zoals Ajax een keurmerk voor transfers geworden'

'Club Brugge is zoals Ajax een keurmerk voor transfers geworden'

15 februari - 07:15 Laatste update: 07:30
151

Club Brugge heeft uitstekende zaken gedaan tijdens de wintertransferperiode. Als kers op de taart werd Igor Thiago verkocht aan het Engelse Brentford. Ludo Vandewalle vergeleek Club Brugge met het Nederlandse Ajax wat betreft het transferbeleid.

De naam van de club doet wonderen op de transfermarkt. 'Zonder Club Brugge had Thiago deze transfer voor dat bedrag nooit gemaakt. Net als Ajax in Nederland is Club Brugge op de transfermarkt een keurmerk geworden', schreef Vandewalle in Het Nieuwsblad.

De reputatie van Club Brugge is sterk. 'Club Brugge is zich in België ook in die positie aan het wurmen. Het heeft 'maar' vier spelers in de top tien van duurste uitgaande Jupiler Pro League-transfers ooit, maar als je Igor Thiago op deze manier verkoopt, zijn er ongetwijfeld nog meer op komst', pende de analist.

De strategie van Club Brugge lijkt op die van Ajax. 'Het Brugse bestuur doet uitstekend wat elke Belgische club moét doen om op een gezonde manier te overleven: jonge, talentrijke spelers opleiden of halen en daarvan elk seizoen minstens eentje met serieuze winst verkopen', aldus Vandewalle.

Club Brugge staat momenteel op de derde plek in de Jupiler Pro League met 44 punten uit 25 wedstrijden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.