Union SG kon spandoek Club Brugge in de beker wel smaken: “Very funny

Union SG kon spandoek Club Brugge in de beker wel smaken: “Very funny"

14 februari - 07:20 Laatste update: 07:40
25

Tijdens de bekerwedstrijd van Club Brugge – Union SG werd in het stadion een spandoek gespot: ‘Union Saint-Gilloise = Brighton, no pounds = no Union’. De Brusselaars zagen er de humor wel van in.

Voorzitter Alex Muzio kon het spandoek wel smaken. “Ik heb het ook gezien. Ik vind dat very funny. Denk je dat pakweg Kevin Mac Allister weet waarover dat gaat? Niemand hier heeft ooit met een woord gerept over Brighton tegen welke speler dan ook”, citeert Het Nieuwsblad.

In het verleden liet Bart Verhaeghe zich ook al eens uit over de Brighton-connectie van Union SG. Na de titel in 2022 sneerde de eigenaar van Club Brugge naar Union SG. “We streden niet tegen Union, wel tegen Brighton”, klonk het toen. De zakenpartner van Muzio is Tony Bloom, de eigenaar van Brighton.

Omdat Brighton én Union SG Europees speelde moest Muzio alleen eigenaar worden. “Maar het geld moet nu wel van mij komen bij moeilijkheden en niet meer van Tony. Deze zomer moesten we wat schuiven met budgetten, waardoor ik wat dingen moest liquideren om aan kapitaal te komen. Dat lukte, maar ik ben niet zo vermogend als Tony.”

Muzio legt ook uit dat Union SG en Brighton op sportief vlak geen connectie meer hebben. "We hebben geen spelers, ex-spelers of stafleden van Brighton. We delen niks. Hoe kan Brighton dan voordeel halen uit deze relatie? Misschien zijn we wel eerder pakweg Charleroi B? Lazare komt van daar, terwijl zij Bager, Marcq en Mazzu hebben."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.