Club Brugge-supporter krijgt celstraf en stadionverbod na gevecht met Cercle-fan

Club Brugge-supporter krijgt celstraf en stadionverbod na gevecht met Cercle-fan

13 februari - 14:31 Laatste update: 17:04
57

De 32-jarige Club Brugge-supporter B.C. Heeft een jaar celstraf met uitstel, 800 euro boete en twee jaar stadionverbod gekregen van de rechter. De reden daarvoor was zijn inmenging in een vechtpartij na de stadsderby tussen Club Brugge en Cercle Brugge van februari vorig jaar.

Nadat de wedstrijd tussen beide ploegen uitmondde op een gelijkspel, liep het fout af tussen beide supportersgroepen. Aan café Bras op 't Zand kwam er nog een gewelddadige confrontatie en gingen een twintigtal supporters met elkaar op de vuist.

De politie kon snel ingrijpen, maar voor B.C. kreeg dat incident nog een staartje. Zo gooide hij een terrasstoel in het gezicht van een Cercle-fan, die daar aan snijwonde aan overhield. Het Nieuwsblad meldt nu dat hij daarvoor ook gestraft werd door de rechter.

Voor de 32-jarige Club Brugge-supporter is het lang ook niet de eerste keer dat hij in aanraking komt met het gerecht. De beklaagde ontkende nog dat hij van plan was om te vechten, maar krijgt desondanks toch een straf van één jaar cel (met uitstel), een boete van 800 euro en twee jaar stadionverbod.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.