Referee Department: 'Wij verwachtten geen VAR-interventie bij Union - Westerlo'

Referee Department: 'Wij verwachtten geen VAR-interventie bij Union - Westerlo'

12 februari - 18:18
8

Het Professional Refereeing Department (PRD) heeft zich uitgesproken over de late strafschopfase in de wedstrijd tussen Union Saint-Gilloise en KVC Westerlo. Volgens hen was er geen VAR-interventie aan de orde.

KVC Westerlo-speler Matija Frigan ging in het slot van de wedstrijd tegen de grond na een contact met Kevin MacAllister. Scheidsrechter Kevin Van Damme liet aanvankelijk doorspelen, maar Brent Staessens - de VAR van dienst - riep hem toch naar het scherm. Na enige twijfel legde Van Damme de bal uiteindelijk toch op de stip, tot onbegrip van Union. 

Het PRD is van mening dat de VAR-interventie niet aan de orde was. "Uiteraard hebben we de fase bekeken. Het is geen evidente situatie voor de VAR. Ze hebben eerst bekeken of het  contact binnen of buiten het strafschopgebied was. Ze hebben gezien dat het daarbinnen was, zoals gezegd. Ten tweede moet het contact beoordeeld worden. Hier vinden wij dat het onnodig was om de scheidsrechter naar het scherm te roepen", aldus Frank De Bleeckere.

Volgens hen was er geen sprake van een fout. "We vinden er weinig fout aan, dus is het beter om geen VAR-interventie te doen en de eerdergenomen beslissing van de scheids te bevestigen. Kevin Van Damme had uiteraard ook bij zijn beslissing kunnen blijven", besluit het Referee Department. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.