Vrancken na Mechelen-Genk: “Aan het doelpunt ging een overtreding vooraf”

Vrancken na Mechelen-Genk: “Aan het doelpunt ging een overtreding vooraf”

12 februari - 11:03
18

Na de jaarwisseling wist KRC Genk nog geen enkele keer te winnen. De ploeg van Wouter Vrancken had het lastig tegen KV Mechelen. Rob Schoofs scoorde zes minuten na de 0-1 van Tolu om zo de bordjes weer gelijk te hangen. Wouter Vrancken reageerde na het 1-1 gelijkspel van KRC Genk. 

Trainer Vrancken benadrukte de moeilijke start tegen KV Mechelen, maar prees zijn team voor het verkrijgen van controle na een halfuur. “Daarna geven we niets meer weg, Vandevoordt heeft niets meer moeten pakken”, klinkt het bij Vrancken. “We moeten zelf nog eens scoren voor de 1-1, dan was de wedstrijd heel anders”. 

Hij erkende echter dat er meer gedaan had moeten worden met het balbezit en dat er meer ballen voor doel gegooid hadden moeten worden. “We moesten meer ballen voor doel gooien naar Tolu. De jongens hebben die slechte start wel rechtgezet, dat is belangrijk als ploeg”, aldus de T1 van Genk. 

Vrancken uitte ook teleurstelling over het niet binnenhalen van de wedstrijd en wees op het belang van het benutten van kansen. Ook over het doelpunt van Mechelen had hij iets te zeggen. “Aan het doelpunt van Mechelen ging volgens mij ook een overtreding vooraf, maar we moeten ook naar onszelf kijken”, besluit hij, geciteerd door Sporza

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.