De weg naar de finale voor Union, Gent & Club Brugge: alle data & lotingen

De weg naar de finale voor Union, Gent & Club Brugge: alle data & lotingen

12 februari - 10:00 Laatste update: 15 februari - 09:50
25

De Europese competities ontwaken deze week uit hun winterslaap. Drie Belgische ploegen haalden de Europese lente. Wat wacht er de komende weken op KAA Gent, Union en Club Brugge? Wanneer komen de Belgische clubs in actie en wanneer zijn de lotingen? Kortom, VoetbalPrimeur.be praat je bij over de weg naar de finale van de Conference League.

Dit seizoen begon België met vijf deelnemers aan de Europese toernooien. Helaas overleefden Royal Antwerp FC en KRC Genk de groepsfase niet. Via een tussenronde proberen Union en KAA Gent zich de komende twee weken te verzekeren van een plaats bij de laatste 16 van de Conference League. Club Brugge is al zeker van die ronde en hoeft dus voorlopig nog niet terug de Europese wei in.

KAA Gent werd tweede in de groepsfase van de Conference League en neemt het nu donderdag op tegen Maccabi Haifa. Door de oorlog tussen Israël en Palestina moet Maccabi Haifa uitwijken. De heenmatch vindt plaats in het Hongaarse Bozsik Stadion van Budapest Honvéd FC op 15 februari. Het eerste fluitsignaal klinkt om 21u00. De return is voorzien in de KAA Gent Arena op woendag 21 februari vanaf 18u00. Die match zal achter gesloten deuren plaatsvinden. Voor Gent-fans die al een ticket hadden, werd er al een regeling getroffen.

Union profiteert van het watervalsysteem van de Europese competities. Als derde na de groepsfase van de Europa League, mag het nu aantreden in de Conference League. Nu donderdag krijgt het Eintracht Frankfurt over de vloer in het Lotto Park van RSC Anderlecht. De match in Brussel begint om 18u45. De return in Duitsland wordt volgende week donderdag afgewerkt om 21u00.

Wedstrijden van de tussenronde van de Conference League
Sturm Graz (Oostenrijk) - Slovan Bratislava (Slowakije)
Servette (Zwitserland) - Ludogorets Razgrad (Bulgarije)
Union Saint-Gilloise (België) - Eintracht Frankfurt (Duitsland)
Real Betis (Spanje) -  Dinamo Zagreb (Kroatië)
Olympiacos (Griekenland) -  Ferencváros (Hongarije) 
Ajax (Nederland) - Bodø/Glimt (Noorwegen) 
Molde (Noorwegen) - Legia Warsaw (Polen)
Maccabi Haifa (Israël) - KAA Gent (België) 

Loting achtste finales
Weten Union en KAA Gent de tussenronde te overleven? Dan vergezellen ze Club Brugge tijdens de loting voor de achtste finales van de Conference League. Die staat op 23 februari om 13u00 al op het programma. Club Brugge eindigde als eerste na zijn groepsfase en is net zoals Lille (Frankrijk), Maccabi Tel Aviv (Israël), Viktoria Plzeň (Tsjechië), Aston Villa (Engeland), Fiorentina (Italië), PAOK (Griekenland) en Fenerbahçe (Turkije) al zeker van een plaats bij de laatste zestien van de Conference League. De rest van de ploegen komen uit de tussenronde. 

Lotingen kwartfinales, halve finales en finale
Op 23 februari staat dus de loting van de achtste finales op het programma. De loting voor de kwartfinales, de halve finales en dus ook automatisch de finale vindt plaats op 15 maart 2024.

Speelschema Conference League
Tussenronde: 15 & 21/22 februari 2024
Achtste finales: 7 & 14 maart 2024
Kwartfinales: 11 & 18 april 2024
Halve finales: 2 & 9 mei 2024
Finale: 29 mei 2024

Finale van de Conference League in Griekenland
Dit seizoen wordt de finale van de Conference League afgewerkt op 29 mei 2024 in Griekenland. Het Agia Sophia Stadium – normaal de thuishaven van AEK – zet zijn deuren open voor de eindstrijd.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.