Leverkusen geeft Bayern voetballes en zet grote stap richting eerste landstitel

Leverkusen geeft Bayern voetballes en zet grote stap richting eerste landstitel

10 februari - 20:40

Bayer Leverkusen heeft zaterdagavond de match gegrepen in Duitsland. In een rechtstreeks duel met titelconcurrent Bayern München haalde de ploeg van Xabi Alonso vernietigend uit: 3-0.

De Duitse topper begon met tien minuten vertraging, omdat er uit protest tegen de plannen van de Duitse voetbalbond om meer buitenlandse investeerders aan te trekken met snoepjes werd gegooid. Achttien minuten na het fluitsignaal was het voor de eerste keer raak: uitgerekend Josip Stanisic, door Leverkusen gehuurd van Bayern, opende de score. De Kroatische verdediger juichte niet.

Bayern München kreeg alle hoeken van de BayArena te zien, waar Leverkusen een grote stap zette richting de eerste landstitel in de clubhistorie. Maar de supporters gingen pas écht los toen Alejandro Grimaldo in de vijftigste minuut voor de 2-0 tekende. De Spaanse wingback maakte alweer zijn achtste goal van het seizoen. Ook staat hij op negen assists.

Na de treffer van Grimaldo kwam de voorsprong niet meer in gevaar. Ook invalbeurten van Joshua Kimmich, Thomas Müller, Mathys Tyl en Eric Maxim Choupo-Moting hadden geen effect meer voor Bayern, dat nu de wonden moet likken. Helemaal nadat invaller Frimpong ook nog de 3-0 maakte. De achterstand op Leverkusen is vijf punten.