Veel rock bij Club Brugge, allemaal tof, maar goeie slow, is Vanaken voor mij

"Veel rock bij Club Brugge, allemaal tof, maar goeie slow, is Vanaken voor mij"

10 februari - 17:35
18

Franky Van der Elst blikt vooruit op de match tussen Club Brugge en KAS Eupen in de Jupiler Pro League. Club Brugge kan niet beschikken over de geschorste Hans Vanaken. Van der Elst geeft aan dat Club Brugge de creativiteit van Vanaken gaat missen.

Van der Elst blikt vooruit op de Jupiler Pro League-match tussen Eupen en Club Brugge. “Ik verwacht een gesloten match, dus ze gaan de creativiteit van Vanaken alleszins missen. Ik zie Club altijd liever mét Vanaken dan zonder”, citeert Het Belang van Limburg Van der Elst.

Van der Elst geeft een muzikale analyse over Club Brugge en Vanaken. “Er is in het begin veel geschreven over het rock-’n-roll-voetbal van Ronny Deila. Toen werd zelfs de vraag gesteld of Vanaken nog wel in de ploeg moest. Awel, ik ben vroeger vaak naar fuiven geweest. Veel rock, da’s allemaal tof”, aldus Van der Elst.

Toch ziet Van der Elst de belangrijke muzikale toevoeging van Vanaken bij Club Brugge. “Maar op tijd en stond een goeie slow is ook eens plezant. Dat is Hans Vanaken voor mij: rust aan de bal, subtiliteit. Dat passje waarmee hij Jutgla op weg zette naar de eerste goal tegen Union: da’s pure klasse. (zwijgt even) Ik moet oppassen of ze gaan zeggen: daar is hij weer met zijn Vanaken”, besluit Van der Elst.