Nkuba dacht nooit aan stap naar KRC Genk: Soms loopt het leven anders

Nkuba dacht nooit aan stap naar KRC Genk: "Soms loopt het leven anders"

10 februari - 11:16
1

KRC Genk zag deze winter enkele sterkhouders vertrekken en haalde enkele nieuwelingen in huis. Eentje daarvan is Ken Nkuba, die afgelopen zomer nog een mooie stap kon zetten.

De rechtsachter kwam deze winter over van Sporting Charleroi, maar werd vorig lente/zomer nog gelinkt aan verschillende buitenlandse clubs. Volgens La Dernière Heure wilde vooral RC Lens de flankspeler in huis halen.

Een zware blessure gooide echter roet in het eten. Nochtans hoopte Nkuba aanvankelijk op een buitenlandse uitdaging. "Ik dacht zelf ook dat de logische volgende stap het buitenland zou zijn en dat een tussenstap in België niet per se nodig was", zegt hij. "We hebben allemaal een carrièreplan in ons hoofd, maar soms loopt het leven anders."

Dat hij deze winter Charleroi ging verlaten, stond ook niet in de plannen. "Ik hoorde over de interesse van Genk na de match tegen Club Brugge (op 27 januari, nvdr)", aldus Nkuba. "De volgende dag had ik al meneer De Condé aan de lijn. Het project beviel me en zijn woorden hebben me overtuigd. Op 30 januari is alles afgerond, een dag later stond ik al op het wedstrijdblad tegen OHL", aldus de rechtsachter.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.