Deila verbaasd na kritiek op Homma-wissel: Had niets met Union te maken

Deila verbaasd na kritiek op Homma-wissel: "Had niets met Union te maken"

8 februari - 21:01
19

In de partij tussen Club Brugge en Union kreeg Shion Homma nog eens een kans en mocht de Japanner enkele minuten voor tijd invallen. Bij Union vond men dat provocatie, al begrijpt Ronny Deila daar niets van.

De 23-jarige Japanner ontnam vorig seizoen Union de titel nog door in de slotwedstrijd te scoren tegen de Brusselaars. Sindsdien kwam hij amper nog in actie voor Blauw-Zwart. Onder andere Anthony Moris vond het dan ook provocatie dat Homma net tegen hen weer minuten kreeg.

Bij Sudpresse reageerde coach Deila, die vorig seizoen gewoon nog trainer van Standard was, verbaasd op die aantijgingen. "De invalbeurt van Homma was geen provocatie. Ik had een linksbuiten nodig. Dat had niets te maken met Union", klinkt het.

Deila had ook maar weinig wisselmogelijkheden bij Club Brugge door de blessures van onder meer Philip Zinckernagel en Antonio Nusa. De enige overblijvende optie voor Deila was dan ook Homma, die ook indruk wist te maken in zijn weinige minuten en enkele harde tackles moest incasseren van de Union-verdedigers.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.