Hoofdtrainer Ajax onthult: 'De spelers waren een soort van getraumatiseerd'

Hoofdtrainer Ajax onthult: 'De spelers waren een soort van getraumatiseerd'

8 februari - 16:35

John van 't Schip stelt dat de spelers van Ajax 'getraumatiseerd' waren door de dramatische start van het seizoen in de Nederlandse Eredivisie. De zestigjarige trainer, die eind oktober Maurice Steijn opvolgde, stelt dat de Amsterdamse club druk bezig is om de balans in de selectie te herstellen.

"Dat het elftal een soort van getraumatiseerd was na de eerste drie maanden van het seizoen, is logisch", vertelt Van 't Schip in het nieuwe magazine van Ajax Life. "De resultaten vielen tegen, de positie op de ranglijst was beroerd en het spel kwam niet uit de verf. Maar de spelers konden niet zoveel doen aan dat negatieve sentiment, omdat de selectie simpelweg niet in balans was", benadrukt hij.

Ajax probeert die schade nog altijd te repareren. "We proberen daar nu verandering in te brengen. Bijvoorbeeld met de komst van Jordan Henderson. Ook in de zomer moet er het een en ander gebeuren om de balans zo veel mogelijk te herstellen", weet Van ’t Schip, die na zijn aanstelling vooral hamerde op vastigheden. "Het goede gevoel komt vanzelf wanneer je resultaten neerzet. Dat gebeurde gelukkig."

Cruijff en Van Gaal
Van 't Schip stelt dat hij als trainer het meest geïnspireerd is door Johan Cruijff. "Hij was de allereerste trainer die mij dingen bijbracht waar ik echt van opkeek. Johan kon een groep op een bepaalde manier vertrouwen geven. Je maakte kennis met termen die je nooit eerder had gehoord en hij veranderde ook de manier van spelen."

“Louis van Gaal heeft dat daarna verder uitgebouwd en de juiste spelers erbij gezocht", vervolgt Van 't Schip. "Ook Louis was voor mij een fantastische trainer. Hij lette op details en maakte spelers zichtbaar beter. Johan en Louis zijn de trainers die de meeste indruk op mij hebben gemaakt en vormen een mooie inspiratie."