Stunt tegen Japan krijgt geen vervolg, gastland Qatar naar de finale

7 februari - 18:30
2

Voor Iran is de Asian Cup afgelopen. In de vorige ronde schakelde het nog Japan uit, maar woensdag was gastland Qatar te sterk. Qatar haalde het met 2-3.

Iran en Qatar streden samen om de tweede finaleplaats in de Azië Cup, nadat Jordanië zich op historische wijze al verzekerde van de eindstrijd. Iran en Qatar maakten er een spannend duel van in het Al Thumama Stadium.

Jahanbakhsh wist in de tweede helft een strafschop te benutten. Daarmee maakte hij de 2-2, nadat Qatar een 1-0 achterstand had omgebogen in een voorsprong. Het duel stevende daarna af op verlenging, maar daar stak spits Almoez Ali een stokje voor: in de 82ste minuut maakte hij de winnende treffer.

Zo werd het 2-3, waardoor gastland Qatar in de finale tegen Jordanië speelt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.