'Newcastle wil Rode Duivel Onana in zomer'

Newcastle wil Onana aantrekken deze zomer: ‘Ook in januari was er interesse’

7 februari om 11:46

Ook volgens Football Insider heeft Newcastle United interesse getoond in Amadou Onana. De club zou plannen hebben om de Rode Duivel deze zomer bij Everton weg te plukken. Ook Arsenal zou interesse hebben in de Belg. 

Newcastle zou al enige tijd  bezig zijn met het opstellen van een uitgebreid scoutingsrapport over Onana. De Rode Duivel tekende in augustus 2022 bij Everton voor een vijfjarig contract ter waarde van zo’n 35 miljoen euro. 

Onana, die 59 wedstrijden heeft gespeeld voor Everton en drie doelpunten heeft gescoord, heeft een contract dat loopt tot eind juni 2027. De interesse van Newcastle in Onana was al aanwezig in januari, maar financiële beperkingen leken destijds grote inkomende transfers uit te sluiten vanwege FFP.

Met Everton op de rand van degradatie en slechts drie punten boven de degradatiezone, is de toekomst van de club onzeker. ‘Newcastle ziet de komende zomertransferperiode als een kans om hun selectie te versterken op alle posities, en de mogelijke komst van Onana zou een belangrijke stap kunnen zijn om het middenveld te versterken’, lezen we op Football Insider.