Sint-Truiden gaat nog belangrijke schakel verliezen: 'Bocat is rond met Turken'

Sint-Truiden gaat nog belangrijke schakel verliezen: 'Bocat is rond met Turken'

6 februari - 22:03 Laatste update: 22:15
1

Een weekje na het verstrijken van de Belgische transferdeadline lijkt Sint-Truiden alsnog een vaste waarde te zullen verliezen. In Turkije loopt de markt immers nog even door en Trabzonspor wil daarvan profiteren om Eric Bocat weg te plukken uit Haspengouwen. Naar verluidt is de deal zo goed als rond.

Volgens het lokale Sabah Spor hebben Bocat en Trabzonspor onderling alvast een overeenstemming gevonden. De Franse linksachter heeft STVV daarop laten weten dat hij erg graag wil vertrekken. De onderhandelingen tussen de beide clubs zouden volop bezig zijn. De verwachting is dat die snel afgerond zullen zijn. STVV gaat dus niet moeilijk doen om Bocat te behouden.

De Fransman krijgt zo wat hij verdient, want hij is aan een puik seizoen bezig. Vooral de samenwerking met de man voor hem op de Truiense linkerflank, Aboubakary Koita, loopt gesmeerd. In zijn schaduw leverde Bocat toch al drie assists af. Op papier doen De Kanaries nog mee voor de Champions' Play-Off, maar daar heeft de linksback geen oren meer naar. Bij Trabzonspor komt hij overigens een gewezen Rode Duivel tegen: op de andere flank trekt de Turkse club Thomas Meunier aan.