Selectie Club Brugge voor kraker tegen Union bekend, De Cuyper erbij, geen Nusa

Selectie Club Brugge voor kraker tegen Union bekend, De Cuyper erbij, geen Nusa

6 februari - 18:22 Laatste update: 18:22
5

Club Brugge heeft de selectie bekendgemaakt voor de eerste ontmoeting in de halve finale van de Croky Cup tegen Union SG. Bij Blauw-Zwart is Maxim De Cuyper onderdeel van de selectie. Dit is goed nieuws, vooral omdat de jonge verdediger tegen Royal Antwerp FC met een brancard van het veld moest. Bij Club Brugge ontbreekt opnieuw Antonio Nusa in de selectie van hoofdtrainer Ronny Deila.

Voor de andere geblesseerden na de match tussen Antwerp en Club Brugge komt de ontmoeting met Union SG te vroeg. Hugo Vetlesen en Philip Zinckernagel raakten geblesseerd en zijn voor een aantal weken niet inzetbaar voor Club Brugge. Vetlesen is herstellende van een spierscheur in de adductor en Zinckernagel van een diepe vleeswond. 

Ook Nusa is er niet bij voor Club Brugge. Het is opnieuw te vroeg voor Nusa. Nusa ontbrak ook bij de 1-2 nederlaag tegen Royal Antwerp FC. Voor die match zei Deila het volgende over het ontbreken van Nusa bij Club Brugge. “We praten elke dag met hem. Het is een jongen waar we moeten voor zorgen. Ik hoop snel opnieuw het beste uit hem te krijgen. Het is afwachten wanneer we de beste Nusa terug zullen zien. Lukt dat dit seizoen niet meer, dan misschien volgend seizoen”, citeerde Het Laatste Nieuws Deila.

Nusa was erg dicht bij een transfer in de afgelopen winter mercato, maar door de medische testen van FC Brentford ging de recordtransfer voor Club Brugge toch niet door. De selectie van Club Brugge voor het treffen tegen Union ziet er als volgt uit.

22. Simon Mignolet 29. Nordin Jackers 33. Nick Shinton 06. Denis Odoi 14. Bjorn Meijer 28. Dedryck Boyata 44. Brandon Mechele 55. Maxim De Cuyper 58. Jorne Spileers 64. Kyriani Sabbe 66. Bi Abdoul Kader Yameogo 20. Hans Vanaken 27. Casper Nielsen 39. Éder Balanta 62. Shion Homma 07. Andreas Skov Olsen 08. Michał Skóraś 09. Ferran Jutglà 11. Víctor Barberá 99. Igor Thiago.