Boucaut: De rode kaart voor Vanaken was een cadeau voor de Belgische refs

Boucaut: "De rode kaart voor Vanaken was een cadeau voor de Belgische refs"

6 februari - 13:36 Laatste update: 13:39
194

Na de partij tegen Royal Antwerp FC kreeg Hans Vanaken nog een rode kaart van Jasper Vergoote. Naar verluidt omwille van een belediging richting de scheidsrecher. Dat verbaast oud-ref Alexandre Boucaut niet.

Bij het voetbalprogramma La Tribune was Boucaut, die in het verleden nog op de korrel werd genomen door Vanaken en Club Brugge, bijzonder streng voor de Rode Duivel. Hij was dan ook tevreden met de rode kaart voor de middenvelder. "Uitstekend dat Vanaken rood heeft gekregen", gaf hij aan.

"Die rode kaart is een cadeau dat Jasper Vergoote heeft gegeven aan alle Belgische scheidsrechters", ging Boucaut verder. Hij haalde ook nog eens uit naar Vanaken. "Hij heeft door zijn babyface misschien niet die uitstraling, maar Vanaken is één van de meest irritante spelers op onze velden. Hij beledigt scheidsrechters en is kleinzielig", aldus Boucaut.

"Ik ben wel wat verbaasd want ik zag dat de psycholoog van Club Brugge aanwezig was, maar hij had duidelijk het recept niet gevonden om Vanaken te kalmeren", klonk het nog.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.