Denkey (Cercle Brugge) verloor moeder: "Ergste wat mij ooit overkwam"

6 februari om 12:29

Sportief gaat het Kevin Denkey dit seizoen voor de wind, maar op persoonlijk vlak gaat het minder goed. De onverwachte dood van zijn moeder blijft nazinderen.

"Het was zwaar en doet nog altijd pijn", benadrukt Denkey bij Het Nieuwsblad. "Mijn mama verliezen was het ergste wat ik in mijn leven al meemaakte. Dat verdriet wens ik niemand toe. Ik moet wel heel veel mensen bedanken voor de steun. In de eerste plaats in mijn persoonlijke omgeving, maar ook binnen Cercle en de hele voetbalwereld. Cercle heeft mij ook de nodige tijd gegeven om dit te verwerken en daar ben ik dankbaar voor."

Met achttien goals is Denkey inmiddels opnieuw topschutter geworden. "Ik heb echt geen getal in mijn hoofd, maar dat is ook niet belangrijk. Ik scoor in de eerste plaats voor de ploeg. Het is mooi dat we nu weer zesde staan en twee topmatchen met inzet kunnen spelen tegen AA Gent en onze buren van Club."

Denkey is ook international voor Togo, maar dat land wist zich (gelukkig voor Cercle) niet te plaatsen voor de Afrika Cup.