Is de titelstrijd nu al gestreden? Union speelde als een echte kampioen

Is de titelstrijd nu al gestreden? "Union speelde als een echte kampioen"

5 februari - 18:41
12

Heel wat topclubs verloren afgelopen weekend opnieuw punten, terwijl Union SG maar blijft winnen. Ook tegen KRC Genk wist het weer te winnen en vergroot het de voorsprong op flink wat achtervolgers. Is de titelstrijd al gestreden?

Na de overwinning tegen KRC Genk en de goede resultaten de voorbije weken is de voorsprong op eerste achtervolger nu al tien punten. Club Brugge en Royal Antwerp FC volgen al op zeventien punten, terwijl KAA Gent zelfs negentien punten moet ophalen. De kampioen lijkt daarmee ook al bekend.

Volgens Philippe Albert zal er ook veel moeten gebeuren om Union nu nog van de titel te houden. "Ik heb het gevoel dat dit seizoen wel eens het goede zou kunnen zijn", zegt hij bij Sudpresse. "Tegen Genk speelde Union als een kampioen", geeft hij aan.

Ook de Play-Offs en de puntendeling kunnen volgens hem geen spelbreker meer zijn voor Union. "Zelfs in een Play-Off met tien matchen: als ze er in slagen met een voorsprong van 8 à 9 punten aan te beginnen, moet dat voldoende kunnen zijn", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.