Joos uit twijfels over Verschaeren: Het buitenland wordt moeilijk voor hem

Joos uit twijfels over Verschaeren: "Het buitenland wordt moeilijk voor hem"

5 februari - 22:49
29

RSC Anderlecht heeft enkele jonge jongens in de ploeg, die hopen op een nieuwe stap in de toekomst. Eentje daarvan is Yari Verschaeren, die al meermaals werd gelinkt aan een vertrek. Filip Joos twijfelt echter over de middenvelder.

De voetbalcommentator vraagt zich namelijk af of Verschaeren wel de fysieke kwaliteiten heeft om een beter aangeschreven competitie. Hij weet dan ook niet of de middenvelder ons land moet verlaten. "Verschaeren werd onlangs fysiek opgegeten door Banzuzi", klinkt het.

"Ik denk: het buitenland wordt moeilijk voor hem. Hij behoort niet tot het kransje talenten van jongens als Keita, Vermeeren en anderen", geeft Joos aan bij 90 Minutes. "Hij is ook wel lang geblesseerd geweest. Hij kan geweldig goed voetballen en het is een schitterende sjotter, maar hij kan ook niet altijd uit het duel spelen", aldus Joos.

Joos weet dan ook niet of het een goed idee zou zijn voor Verschaeren om RSC Anderlecht deze zomer te verlaten. "Of een ploeg als Ajax zou kunnen? Dat kan wel. Maar het is iemand die Anderlecht wel naar een hoog niveau kan leiden. Als hij alsnog naar een topcompetitie wil trekken, moet hij een seizoen kennen van pakweg 10 goals of 12 assists", besluit hij.

Inmiddels zit Verschaeren na twaalf partijen aan vier assists voor Anderlecht. Scoren zat er echter nog niet in dit seizoen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.