Gent ruilt titelambities in voor centen: Sonko? Hopen dat het een goeie is

Gent ruilt titelambities in voor centen: "Sonko? Hopen dat het een goeie is"

3 februari - 10:32
6

KAA Gent heeft de wintermercato gebruikt om de bankrekening te spekken, dat geeft Michel Louwagie zelf door. De keerzijde van de medaille is wel dat het sportieve verhaal een fikse knauw heeft gekregen. Ook Franky Van der Elst ziet De Buffalo's steeds verder afhaken.

In zijn wekelijks column bij Het Nieuwsblad geeft de analist aan zich "zorgen" te maken over het beleid bij Gent. "Als je zoveel verkoopt in één transferperiode, dan zet je gewoon je sportieve ambities opzij. En dan begrijp ik dat Hein Vanhaezebrouck gefrustreerd is", krijgt de coach bijval. Vanhaezebrouck kondigde al maanden geleden aan dat januari een schakelperiode zou vormen voor zijn ploeg. 

Het ziet er naar uit dat Gent haar sportieve ambities even in de koelkast heeft gezet. Vooral vooraan is er met Gift Emmanuel Orban, Malick Fofana en straks ook Hugo Cuypers heel wat kwaliteit vertrokken. "Tissoudali is een goeie, maar Depoitre blijft op die leeftijd en na al die blessures toch een vraagteken. Voor de titel gaan ze alleszins niet meer meedoen", is Van der Elst stellig.

Aan inkomende zijde pakte Gent ook wel uit met zes transfers. Van hen mag het een en ander verwacht worden, zeker van Momodou Sonko. Nooit eerder betaalde Gent zoveel voor een speler: de Zweedse tiener kostte zeven miljoen euro. Toch is het "afwachten", aldus Van der Elst. "Maar goed, als je 7 miljoen euro betaalt, mag je hopen dat een goeie is."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.