OFFICIEEL: Geen enkele speelminuut, dus stuurt Beveren jonge Nyeman terug naar VS

OFFICIEEL: Geen enkele speelminuut, dus stuurt Beveren jonge Nyeman terug naar VS

2 februari - 15:30

SK Beveren heeft afscheid genomen van Moses Blessin Nyeman. Dat zat eraan te komen, want de twintigjarige middenvelder kwam eigenlijk niet in het stuk voor op de Freethiel. Hij keert terug naar de Verenigde Staten.

Via haar officiële kanalen kondigt Beveren aan dat Nyeman een overeenkomst heeft gevonden met Minnesota United, een club uit de Major League Soccer. Die competitie kent hij als zijn broekzak, want als prille tiener brak hij er al door bij DC United. In 2022 verscheen de middenvelder op de radar van Beveren, dat hem kort nadien in huis haalde.

Dat eerste Europese avontuur van Nyeman kwam al snel ten einde. In dienst van de Waaslanders haalde hij slechts twee keer de wedstrijdselectie, één maal in de Challenger Pro League en één maal in de beker. Speelminuten zaten er niet in. In 2023 leende Beveren hem dan ook uit, eerst aan Real Monarchs, nadien aan Real Salt Lake.

Tijdens die huurperiodes heeft Nyeman blijkbaar voldoende indruk gemaakt om Minnesota te overtuigen. Beveren wenst de controleur nog veel succes in zijn verdere loopbaan.