OFFICIEEL: Belotti niet langer stand-in van Lukaku, Fiorentina huurt aanvaller

OFFICIEEL: Belotti niet langer stand-in van Lukaku, Fiorentina huurt aanvaller

1 februari - 08:25 Laatste update: 08:32

Andrea Belotti maakt het seizoen op huurbasis af voor Fiorentina. De dertigjarige spits hoopt in Florence op meer speelminuten. Hierdoor is de aanvaller de rest van het seizoen niet de collega-spits van Romelu Lukaku.

Belotti gold bij Roma voornamelijk als stand-in van Romelu Lukaku. Toch kwam de Italiaan al 22 keer in actie voor Roma waarin hij zesmaal trefzeker was en twee assists gaf. De helft van zijn doelpunten maakte hij in de groepsfase van de Europa League. Mede dankzij zijn goals plaatsten de Romeinen zich voor de tussenronde van het toernooi, waarin het gekoppeld werd aan Feyenoord.

Zo ziet de nummer vijf van de Serie A een aanvaller vertrekken. Roma trok deze winter juist twee verdedigers aan. Nederlander Dean Huijsen wordt gehuurd van Juventus en voormalig PSV'er Angeliño is op huurbasis overgekomen van RB Leipzig. Bovendien meldt Fabrizio Romano dat Roma dichtbij het aantrekken van Tommaso Baldanzi is. De aanvallende middenvelder komt voor zo’n tien miljoen euro plus bonussen over van Empoli.

Bij AS Roma speelde Lukaku dit Serie A-seizoen 19 matchen. Daarin wist de Rode Duivel 9 maal te scoren.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ACF Fiorentina (@acffiorentina)

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.