Surdez geeft Vanhaezebrouck wenk mee: Liefst linksbuiten, maar ook zoals Brown

Surdez geeft Vanhaezebrouck wenk mee: "Liefst linksbuiten, maar ook zoals Brown"

31 januari - 13:52
8

KAA Gent heeft twee winteraanwinsten in één klap voorgesteld. Voor Momodou Sonko legde het een recordbedrag op tafel, maar ook van Franck William Surdez wordt het een en ander verwacht. De Zwitser kreeg op een persconferentie de kans om zijn keuze toe te lichten.

Ook enkele andere Belgische (top)clubs trokken aan zijn mouw, net als een resem Duitse tweedeklassers. Uiteindelijk ging Surdez overstag voor Gent. "Dat jonge spelers hier kansen krijgen, zoals Malick Fofana, dat beviel me enorm", verklaart hij bij Het Nieuwsblad. Die laatste verzilverde zijn puike heenronde met een transfer naar Olympique Lyon.

Gent klonk Surdez dus niet meteen onbekend in de oren. Ook Archie Brown, die vorige zomer al overstapte vanuit Zwitserland, zorgde daarvoor. "Dat beviel me. Ik speel liefst linksbuiten maar op de positie van Archie Brown, als linker vleugelback, kan ik ook uit de voeten", geeft hij zijn kersverse ploegmaat alvast een waarschuwing mee.

Momenteel is het leven in Gent best een beetje eenzaam voor hem. "Ik zit hier nu alleen op hotel, wat me wat triest maakt, maar mijn vriendin komt hier bij me wonen", kondigt Surdez goed nieuws aan. Al is alleen leven nu ook weer niet het einde van de wereld. "Geen probleem. In Zwitserland woonde ik al soms alleen op een appartement."