Westerlo rolt Cercle Brugge op dankzij sterke eerste helft, maar eindigt met tien

30 januari - 22:27
22

Door een sterke eerste helft heeft KVC Westerlo dinsdag de drie punten gepakt tegen Cercle Brugge. De thuisclub haalde het met 4-2. Een rood kaart voor Tuur Rommens was het smetje op de zege van Westerlo.

De supporters van Westerlo werden in het eerste halfuur van de match verwend. Na 31 minuten spelen stond de thuisploeg immers … 4-0 voor. Met twee intikkertjes was Yow in het eerste kwartier de gevierde man, maar we willen zeker even Rommens en Reynolds vermelden voor hun aandeel in de vroege doelpunten.

Westerlo bleef na de 2-0 gaan en via Madsen was de match al na 22 minuten gespeeld. Daarna was het aan Vermant om te scoren. Voor de ogen van zijn vader mocht de huurling van Club Brugge alleen op het doel. Vermant bleef cool en wipte het leer tegen de touwen.

Cercle Brugge leek een vogel voor de kat, maar voor de rust toch nog tegen scoren. Bayram leverde in bij Denkey. De spits van Cercle Brugge gaf de bal voor doel en daar versloeg Sydorchuk zijn eigen doelman.

Rood voor Rommens
In de tweede helft vonden de spelers scoren minder belangrijk, maar het pakken van kaarten plots een hobby geworden. De gele kaarten waren voor Cercle. Het rood ging naar iemand van de thuisploeg. Rommens ging op het been van zijn tegenstander staan en mocht gaan douchen. Pas in de 95e minuut viel de 4-2 van