Diatta (ex-club Brugge) na uitschakeling in AFCON: “Jullie zijn corrupt”

Diatta (ex-club Brugge) na uitschakeling in AFCON: “Jullie zijn corrupt”

30 januari - 17:22
5

Senegal-middenvelder en voormalig Club Brugge-speler Krépin Diatta liet zijn frustraties de vrije loop na de uitschakeling van Senegal in de kwartfinales van de Afrika Cup tegen Ivoorkust. Na de wedstrijd, die eindigde in een 1-1 gelijkspel en 5-4 overwinning voor Ivoorkust na strafschoppen, beschuldigde Diatta de competitie openlijk van corruptie.

In de gemengde zone waar spelers en journalisten elkaar ontmoeten, verkondigde Diatta: "Jullie hebben ons gedood, jullie zijn corrupt. Hou je Afrika Cup”, citeert RTBF. Diatta uitte zijn onvrede over de niet-gegeven penalty voor Senegal en bekritiseerde scheidsrechter Pierre Ghislain Atcho uit Gabon omdat hij de VAR niet had geraadpleegd.

Hij benadrukte het verschil in behandeling tussen een niet-gegeven penalty voor Senegal en de toekenning van een strafschop aan Ivoorkust. Diatta betreurde de beslissingen van de scheidsrechter en stelde dat het de competitie ernstig had geschaad. Hij merkte ook op dat de scheidsrechter hem slechts een gele kaart gaf voor een tackle die mogelijk tot een rode kaart had kunnen leiden.